Rólunk

Mikor döntöttem el, hogy Cukrász leszek?

Nagymamám sokat sütögetett szülinapi tortákat az unokáknak, ezt mindig nagy izgalommal vártuk. Ahogy múltak az évek egyre többet segédkeztem, először a finom alapanyag maradványok eltüntetésében, majd később a munkálatokban is. Rendszerint 10 tojásos piskótát sütöttünk, margarinos-porcukros krémet kavartunk hozzá. Papírból kivágott sablont helyeztünk a tetejére majd kakaót szórtunk rá. Minták tekintetében fantáziánk határtalan volt. Ha már lehetett a kertből szedtük le a legszebb gyümölcsöket: epret, ribizlit, cseresznyét, és ez került rá. Bármikor ki akartam próbálni valami újat, mindig mentem Mamához, vagy a testvéréhez a Nénjához friss tanyasi tojásért.  Akkoriban kezdték árulni a mindenki által ismert, fecskendő-szerű változtatható mintájú tortadíszítőket. Az ezzel való játék mindig izgalmas volt. Rendszeresen a Váncza szakácskönyvet bújtam, az évek múlásával egyre többet voltam a konyhában. Nem volt már kérdés számomra, csak cukrász lehetek…

 

2011. december 6-án megnyitottam a jelenlegi üzletem, az Ildikó Cukrászdát ahol már egy helyen folyik a termelés és az értékesítés is. Mindez helyszíne a csodálatos Szarvas város, a történelmi Magyarország közepe, Dél –Alföld szíve. A turisták könnyen megtalálhatnak bennünket.

 

Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már a legmodernebb gépekkel, és magas szakmai tudással rendelkező kreatív munkatársakkal dolgozom együtt.

 

A Cukrászdában megtalálhatóak a házias ízű, hagyományt tisztelő kézműves finomságoktól kezdve az egészségtudatos étrenden keresztül, a modern és egyedi igényeket is kielégítő édességek sütemények torták. Nyáron saját készítésű, egyedi ízvilágú fagylaltokkal, valamint az év többi hónapjában szintén saját készítésű, változatos ízvilágú Kézműves csokoládéval és drazséval várunk mindenkit.

Különösen csodálatos számomra, hogy az idősebb cukrászmesterek önzetlenül, örömmel adják át tudásukat a fiatalabbaknak a szakma magas színvonalának megőrzése érdekében. Én határtalan elkötelezettséggel és folyamatos tanulással hálálom meg ezt, vendégeim megelégedettségére.